2011. november 30.

Képdömping

Egy kis magyarázkodás #1: reggel, mikor elmegyek otthonról, még nincs napfény. Este, mikor hazamegyek, már nincs. Ja, hogy napközben sincs? A munkahelyen viszont van szuper fényképezőgép, amit ma megkaparintottam, és készítettem néhány képet.

Egy kis magyarázkodás #2: én már régebben is szerettem volna igazán kemálos képeket készíteni, de Pi szerint ez felesleges arcoskodás, ami nem mindenkinek szimpatikus. Ma viszont nem hagytam magam meggyőzni!

Egy kis magyarázkodás #3: lehet, feleslegesen sok kép készült egy ékszerről, de kivételesen megmutatom mindet!

Először néhány hagyományos kép a pacival:

Bracciale "Chinatsu-Mille estati"
Karkötő kék-fehérben
Most pedig:
Modellünk a gömblombik
Halacska úszik a portölcséren

A karkötő egy Starfish nyaklánchoz készült.

Stafish - minta: Sabine Lippert
Van a laborban néhány Aloe vera, őket sem hagytam ki a fotózásból (nincs kinagyítva az ékszer, mert olyan szép ez a növényke!):

Az ékszereket bemutatja: Aloe vera!

Ha esetleg erre jár a főnököm (amit kétlek), akkor üzenem, hogy este fél hatkor készültek a fotók, ami elvileg munkaidő után van :)

A Starfish-t Anyu meglátta a szomszédja nyakában, és beleszeretett. Köszönöm a kedves szomszédnak, hogy elküldte nekem a mintát! Ezzel el is készült az első karácsonyi ajándékom.

Természetesen köszönöm Sabine Lippertnek és Yuuj-nak a csodás mintaleírásokat, ami alapján elkészülhettek az ékszerek!

A főnökömnek köszönet a helyszínért és a fényképezőgépért! A családomnak meg köszönöm, hogy kitartanak mellettem :)

8 megjegyzés:

Orsi írta... [Válasz erre...]

Nagyon jó ez a szett! Ráadásul most már azt is tudom, mi mindenre használható egy lombik az alapfunkciókon kívül:-)))

Dittygirl írta... [Válasz erre...]

Jaj, az a gömblombik, imádom!!! Az ékszereket is. Volt egy "kék korszakom" (Picasso után szabadon; már szín, de még nem távol a feketeféléktől), és ezt az indigós árnyalatot kedveltem a legjobban. Sima, kreatív bolti gyöngyöt használsz, és válogatod a szebbjét, vagy azokból a "menő" cseh és japán gyöngyökből fűzöd?

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Orsi
Szerencsére ennek pont olyan a "pocakja", hogy szépen fekszik rajta a karkötő :)

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Dittygirl
Érdekes módon nekem most lila korszakom van. Ha elmegyek gyöngyöt venni, mindig kerül a kosárba valami lila - ha nem terveztem, akkor is megtetszik egy árnyalat, ami majd jó lehet valamire. A kéket azért szeretem, mert elegáns de mégsem fekete, ugyanakkor farmerhoz is jó lehet.

"Menő" gyöngyökből fűzök, mert azoknak a mérete közel egyforma, így lehet szép ékszereket készíteni :) Hobbi boltban is találkoztam már japán gyönggyel, csak azok mintha kicsit drágábbak lennének a kifejezetten gyöngyös boltban árultaknál.

Panka gyöngye írta... [Válasz erre...]

Szia Ami:)Köszi a megjegyzést:)Sajnos a nap nálunk sem süt fényesebben,ezért a fotók fényerejét mesterséges úton megnövelem egy fotószerkesztő segítségével...Ha érdekel szívesen átküldöm email-ben:)

Dittygirl írta... [Válasz erre...]

@Kemál Amál aha, a hobbiboltosokat néztem. Én itt Pesten a Gyöngyházban szoktam venni (a Blahán), meg otthon, Debrecenben van pár "helyem", de a "menő" gyöngyöt (ami abszolút pozitív jelző akart lenni) a fontosakhoz tartogatom. Gyöngyszövéshez például nem árt, mert beleőszülök, mire kiszedek soronként és színenként minimum 5 tökéletesen egyformát.

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Dittygirl
Nem negatívnak vettem ám a menő jelzőt! A Gyöngyházat ismerem, de inkább a Gyöngyszigetet (Oktogon, Jókai utca) vagy az Üveghegyet (Budán, Bem József tér), esetleg a Gyöngykuckót (Podmaniczky utca) szoktam végignyálazni gyöngyökért :) Mit szoktál szőni? Kész képeket? Vagy ékszereket?

Dittygirl írta... [Válasz erre...]

@Kemál Amál A budaiba benézek, arról még nem hallottam.

Szoktam szőni képeket is, inkább kisebbeket és ékszert is, nyakláncot és karkötőt. Van, hogy saját kútfőből, például régen csináltam egy snookeres karkötőt, ami egy "megterített", játékra kész snooker asztalt ábrázol, illetve megvan a Gyöngyszövők Bibliája című könyv, amiben rengeteg jó mintát találtam. Például egy skótkockás alapon álló terriert (ezt kitűzőnek szántam, csak akkor nem kapta hozzá alapot, és az azóta hiányzik), illetve peyote dolgokat, például egy nprendeszert, bolygókkal-mindennel. Ezek az emblematikus darabok :) Ja, és egyszer csináltam telefontokot, teklagyöngyből, nagyon nehéz volt, de annyira tetszett, hogy sokáig használtam. Egy osztálykirándulás buszútja épp elég volt hozzá. Azt a Praktika leírásából csináltam. Pedig annak az újságnak a leírásai mindig kifognak a gyöngyözős képességeimen.

Egyébként vicces, de egy iszonyatosan gyerekes keretem van a rendes szövéshez, mert hiába kerestem, még a primitív fakeret se volt sehol, csinálni meg nem volt miből. Aztán egyik Karácsony előtt az egyik katalógusban volt Disney hercegnők szövőkeret, amin tekerővel lehet, nagyon finoman megfeszíteni a cérnát, van alatta gyöngytartó meg minden... műanyag, de nagyon tartós, jól ki van találva, és ahhoz pont elég széles, amihez én használom :) ilyen: http://www.amazon.co.uk/Ravensburger-Princess-Bead-Weaving-Loom/dp/B00024JNVG