2016. február 2.

Napi X vezetése

Ma megint egy nyomtatható valamit hoztam. A 21. századiság jegyében letöltöttem a telefonomra egy programot, amin elvileg tudom vezetni a ciklusom alakulását - a kedélyállapottól kezdve a testhőmérsékleten át az "összegyűrted ma a lepedőt valakivel?" kérdés megválaszolásáig számtalan opciót kínált a kis alkalmazás mindhárom napon, amíg használni tudtam. Aztán jött a hibaüzenet, nem tudja regisztrálni magát. Sebaj, arra van a Support, hogy Contact-oljam, így néhány hét után újra futott az applikáció, ezúttal is három napig.Kösz, ki vagyok segítve...

Újabb contact helyett készítettem inkább egy egy hónapra szóló kis lapot, így fest az S-es méretű kalendáriumomban az éves tervezőhöz ragasztva kis darab celluxszal:


Amint látható, nem fér sok adat egy-egy rubrikába, de én nem is jegyzek napi szinten annyi mindent, amit a telefonos program kínált. Ha valaki mondjuk gyógyszert szed, tehet X-et a négyzetbe azt jelölendő, hogy aznap már bevette, vagy karikázhatja a számokat. A nagyobb részbe belefér néhány megjegyzés, esetleg a hőmérséklet, egyedi jelek. Régebben a naptárcsomag egy oldalas összefoglalóját használtam erre a célra, de méretéből adódóan több dolgot nem tudtam egyszerre vezetni benne, az egész papírhalmot pedig nem akartam őrizgetni a feljegyzések miatt később. Azt hiszem, ennyi rizsázás elég is lesz. Ez a lap egy-két fontosabb dolog folyamatos vezetésére szerintem tökéletes - jegyzetfüzet és nem gyűrűs naptár lapjai közé is be lehet dugni, hó végén pedig csak archiválja az ember, és jöhet az újabb lap. Innen tudjátok letölteni pdf-ben (a második oldalon van négy fejléc nélküli táblázat).

3 megjegyzés:

- írta... [Válasz erre...]

Ez nagyon hasznos nyomtatnivaló! Régen én egy sima kártyanaptáron húztam be egy piros tollal (ahelyett de jól jött volna akkor egy ilyen!), aztán egyetemistaként letöltöttem egy nagyon egyszerű alkalmazást az első okostelefonomra (megvan/nincs meg, kicsit/nagyon, fáj/nem fáj, kb ennyit tudott, de arra pont elég volt, h előre jelezze a jeleznivalót), majd amikor szóba került a baba, letöltöttem az ovu view nevű alkalmazást, amiben tényleg NAGYON részletes önismereti naplót lehet vezetni. Ezt kb másfél hónapig használtam, amikor kiderült, hogy babánk lesz, szóval a csoda statisztikákig pont nem jutottam el, de később egy nehezen teherbe eső kolléganőnek ajánlottam, és beválhatott (ő már a hőmérőzős, statisztikázós résznél tartott, mett spontán nem akart összejönni).

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

Csak hogy kötözködjek: a hőmérséklet vezetése mellett megfogant baba szerintem még a spontán kategóriába tartozik.
Nekem nem androidos telefonom van, ezért egy csomó alkalmazás kiesik, ami meg elérhető, azzal pórul jártam. Ha az ember le tudja menteni az adatokat időnként, akkor a telefonon vezetés biztos egyszerűbb, mindig kéznél van - múltkor a vörös hajú sokgyerekes (nekem legalábbis 5 év alatt 5 bébi sok(k)nak tűnik) blogger írta, hogy mindenképp mentsük le időről időre a telefonról képeket/adatokat, mert neki beleesett a klotyóba, és majdnem odaveszett mindene. Jah, kéremszépen, aki még akkor sem tud elszakadni tőle :)

- írta... [Válasz erre...]

@Kemál Amál Igazad van, lenne erre valami jobb szó is, mert spontánnak tényleg spontán - csak most meg nem tudnám mondani, mit akarhattam használni ehelyett. Valahogy ebből az alkalmazásból is le lehet menteni az adatokat, és tényleg nem árt, ha megvannak, többnyire excelben adja ide minden ilyesmi - vagy az elején én egy ideig kettősen vezettem (telón és papíron is), mert, bevallom, nem bíztam a telefonban, illetve talán pont azért, mert annyira kéznél volt, volt, hogy fel sem írtam, aztán matekozhattam, hogy hol is tart a hónap. A képekkel jobb vagyok, azokat néha archiválom, bár nálam a telefon csak akkor tart velem a fürdőszobába, ha teljesen egyedül vagyok itthon és kádban fürdök hosszan, ami nagyon ritka alkalom, és akkor is jó messze, a mosógépre teszem, és eszembe nem jutna használni víz közelében. Volt gimiben egy osztálytársnőm, aki mindig a farzsebében hordta a telefonját, neki egyszer egy nadrág felhúzásnál pottyant a wc-be a készülék, és menthetetlenül beázott.