2014. szeptember 11.

Kerek kosar papirbol

kerek-kosar-1
Az alabbi – vagy inkabb fentebbi – kosar furdoszobai szemetesnek keszult. Van fule is, eles szemuek talan kiszurjak - igen, legkozelebb keszitek jobb fotot arrol, amire felhivom a figyelmet. Mutatom a kellekeket  es a kesz muvet felulnezetbol (ujsagpapir es a megsodort szalak, festek, hurkapalcika, kes, ragaszto, ollo, a sablonknet szolgalo henger es kartonpapir, ami nem latszik, mert mar a kosar resze),

kerek-kosar-kellekek-1
es oldalnezetbol.
kerek-kosar-kellekek-2
Egy youtube video alapjan keszitettem a kosarat, a sablont folyamatosan huzva ki a mubol (nem talalom azt a videot, de mutatok egy hasonlot). Talan ennek koszonheto a ferdesege, ami nekem speciel tetszik – legyen inkabb Spicces kosar papirbol a bejegyzes cime?


 A video csaloka, mert a noci paratlan szamu szalat ragaszt az alapra, aztan hozzatold egy fono szalat. Szerintem erdemes paros szamut raragasztani, es az egyikkel elkezdeni a fonast. A kosarat a mosdo szabadon allo valamijere szantam (egyszerubb megmutatni):

kerek-kosar-helyen

Mire lefestettem, pont el is fogyott a szepseges turkiz a festekes palettabol.

Kozben megtalaltam a masik videot is. Ime:

2 megjegyzés:

- írta... [Válasz erre...]

En azt hittem, direkt ferde, tok praktikusnak tunt, hogy igy konnyu beletalalni akkor is, ha folotte van a mosdokagylo. Mennyi ido alatt keszulsz el egy ilyennel?

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Dittygirl
A manoba, inkabb igy kellett volna interpretalni a gorbeseget :)
A papircsikok felvagasa es a sodras olyan negy-ot ora lehetett, a fonas csak egy. A festes attol fugg. Ezeknel a kosaraknal kiszurtam magammal az apro ecscettel es a vizfestekkel. Azota vettem nagy ecsetet es akril festeket, ezek jelentosen leroviditik az idot (gyorsabb haladas es fedes egy retegben).