2012. február 7.

Egyszerű raw

Hozzám ugyan nem jutott el a "miből lesz a cserebogár" játék, de azért megmutatom az első raw szettem, amit még azelőtt készítettem, hogy tisztában lettem volna a technika hivatalos nevével. Az ékszerek több sebből véreznek, de ezt kevésbé hozzáértők szerencsére nem veszik észre - eddig csak dicséret illette a viselőjüket :)

Fehér raw karkötő
A Gyöngy-világ Ékszerek című könyv alapján fűztem a nyakpántot, a karkötőt és a fülbevalót. A kapocs/fülbevaló akasztó rögzítéssel nem sokat szöszöltem:

Fehér raw fülbevaló

Ha ma állnék neki, mindenképp két tűvel fűzném a gyöngyöket, az alábbi módon (az erre járó szakmabeliek most ne figyeljenek ):

Raw két tűvel

A kezdő gyöngyszemet a damil közepére húzzuk, majd két lépést váltogatunk:
1. mindkét szálra felveszünk egy-egy gyöngyöt
2. a két szálat egymással szembe vezetve átfűzünk egy közös gyöngyön.

Visszakanyarodva az előző bejegyzésemhez: ezt a nyakbavalót ajánlottam a kedves arának, de az esküvői képeket elnézve, jó választás volt részéről a herringbone. Azt pedig elmondani sem tudom, milyen jó érzés, hogy a menyasszony az általam készített ékszerben pompázott!

2 megjegyzés:

Dittygirl írta... [Válasz erre...]

Nahát, ezt mégis ismerem, csak a nevét nem tudtam. Én is a Gyöngy-világból tanultam :) Az elsőket egyszínű kásagyöngyből fűztem, aztán rájöttem, hogy a tekla mutatósabb és karakteresebb, a következő lépés pedig az átlósan csíkos minta volt :) Elő is keresem a narancssárgát...

A fűzési leírásra nem emlékszem, de szerintem én is a te módszereddel fűztem, két tűvel. (Direkt emiatt kellett kérnem annak idején még egyet - ez még nagyon a kezdet kezdetén volt.)

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Dittygirl
Ugye hogy ugye? :)

Nekem akkor még tűm sem volt, a "pucér" damillal fűztem. Ilyen mintánál meg lehet vele küzdeni, de bonyolultabbnál, ahol többször kell átfűzni egy gyöngyön, nem olyan egyszerű.