2010. november 30.

Kaspó helyett cserép edénnyel

Ezt a cserepet Katicámnak készítettem. Eredetileg kaspót szerettem volna, de sajnos csak "lyukas aljúval" találkoztam, így maradt a tálkás megoldás. Aki kitalálja, melyik molekula képlete van a cserép-aljon, vendégem egy ilyen szettre - minekutána ezt a blogot csak én olvasom, erre nem látok nagy esélyt, de hátha. Ja, akkor már leszűkíteném az első három jelentkezőre.

A cserepet és a tálkát a Mammutban található Hobby Művész boltban szereztem be, a festékért pedig az Árkádba tettem egy kisebb fajta túrát a KES Papírboltba, méghozzá a hobby részlegre (két boltjuk is van). Ez volt a legközelebbi bolt, ahol Pentart festéket árultak (magyar termék). 
A végeredmény pedig így néz ki, aloe verát ültettem bele. Nálunk ő afféle laborkóró - bár a kóró ebben az esetben nem helytálló, csak úgy burjánzik. Hogy ez melyik gyakran használt vegyszernek köszönhető, nem tudom - egyik szakirodalom sem emeli ki, hogy a dietil-éter vagy a toluol kifejezetten jó hatással lenne rá. A fényt és a meleget imádja, és az sem baj, ha nem öntözik túl. Folyamatosan hozza az újabb hajtásokat, nem győzöm elajándékozni - ha valaki igényt tart rá, írjon bátran :)

Nincsenek megjegyzések: