2013. január 22.

Órák

Egy időben szinte minden alkalomra egyedi díszítésű lappal rendelkező órát ajándékoztam.
Olajfesték alapon matricákkal:

Óra - 1.
Kréta alapon szalvétával:

Óra - 4.
Szintén festve, matricázva:

Óra - 3.

Szeretitek az aszimmetrikus dolgokat? Vagy inkább a szimmetrikusakat?

9 megjegyzés:

deakjudit írta... [Válasz erre...]

Nagyon ötletesek! Nekem a 4. számú versenyző a kedvencem! Kedvet kaptam kipróbálni ezt a technikát is:)

- írta... [Válasz erre...]

Szépek, és én szeretem az aszimmetrikus dolgokat. kivéve talán ha elrendezni kell valamit, például könyveket vagy flakonokat, mert akkor inkább a szimmetriára törekszem. Az órák közül én is a tájképesre szavazok, annak a mutatói is különlegesek, és aranyos a süni a sarokban :)
Én egyszer készítettem órát, ami alig volt használatban, mert Andris "fiúszobájába" szántam, az ottani színekhez illeszkedve, de aztán összeköltöztünk, és ide egyrészt színeiben sem illett, meg volt is óra már mindenütt, ahol kellett. Arra egy általa tervezett kapcsolási rajzot festettem akril festékkel (bár gondolkodtam azon, hogy ha nagyon bonyolultnak találom a részleteket, akkor kinyomtatom és inkább decoupage-olom), a számok helyére pedig egy régi billentyűzetről leszedett, F1-F12 billentyűket ragasztgattam.

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@deakjudit

Először néztem, hogy milyen 4-es számú óra, mikor csak hármat töltöttem fel. Aztán rájöttem, hogy elszámoztam. De most már így marad :)

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Dittygirl

A billentyűk hogy fértek el az óramutatók alatt? Vagy csak a felső burkolatot használtad fel?

Most, hogy a másfél szobából beköltöztem a régi gyerekszobámba, nekem is gondot okoz, hogy melyik órámat használjam. Nekünk speciel csak kettő van, de idegsítő lenne két ketyegést hallgatni. Úgyhogy az egyik most pihen.

Azért valaki használja azt a kapcsolási rajzos órát?

Gabriella Gyöngy írta... [Válasz erre...]

Nagyon ötletes, szép darabok! Jó, hogy ilyen sokoldalúan kreatív vagy!

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Gabriella Gyöngy

Köszönöm! :)

- írta... [Válasz erre...]

@Kemál Amál
Most épp senki, de gondolkoztam azon, hogy a Műhelyben (Hackerspace) elférne. Elvégre a szerkentyű, amit ábrázol is ott van.
A billentyűket úgy raktam fel, hogy megmértem, meddig ér el a leghosszabb mutató, és az ezáltal lefedett körön kívülre ragasztottam őket. Szerencsére volt annyi hely a számlapon. Ez egy régebbi fajta billentyűzet volt, ami nem olyan lapos, mint a mostaniak, hanem inkább vastag billentyűkkel volt felszerelve.

Zsófi írta... [Válasz erre...]

Ami, hát ez gyönyörűűűűűűűűűűű :-)
Épp a minap kérdezték a gyerekek, hogy miért nincs óra a falon a konyhában. Mondtam, hogy mert nem találtam meg még (12 év alatt :-)azt, ami oda illene.
Nahát, ezzel az alappal simán el tudnék képzelni egy fűszernövényes vagy valamilyen "konyhásos :-)))))" órát.
Nagyon ügyes vagy!

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Zsófi

Akkor érdemes nekiállni a házi órakészítésnek! Nem vagyok profi a szalvétatechnikában, de ehhez nem is kell semmi extra tudás. Csak jó alap és díszítés :) Óraszerkezetet és különböző formájú alapokat is lehet kapni hobbiboltokban, de akár kifúrt csempét is el tudnék képzelni alapban (Made by you).