2012. június 24.

Vaskos Teca


Akinek nem mond semmit ez a név, annak szeretném megemlíteni Rocker Zsoltit, aki az HBO sugárzásának kezdetén tűnt fel, afféle stad up comedy pionírként (igazán magyaros megfogalmazással). Már ha jól emlékszem. Zsolti kedvese volt Vaskos Teca, aki akkor jutott eszembe, mikor ez a karkötő elkészült.

A Gyöngykuckónál találtam a mintáját, és most végre elkészítettem 6 mm-es teklából. Elég vaskos darab lett, így az ajándékozottnak (Anyu) már fűzöm 4 mm-esből, ez pedig az enyém lesz.




Köszönöm a mintát!

7 megjegyzés:

- írta... [Válasz erre...]

Szépek a színei és klassz, karakteres darab. Képen nem tűnik olyan nagynak.

Mondjuk én is úgy jártam a múltkor, hogy elkezdtem videóról gyöngybogyót fűzni, aztán amikor már kezdett összeállni, elmentem venni bele fagyöngyöt. 12 mm-eset írt, vettem is olyat, de éreztem, hogy az úgy szemre is minimum 15 mm, de olyan nem volt a boltban. Végül 20-asat vettem, és szerencse, hogy így döntöttem, mert az való bele. Nem tudom, a csaj a videóban milyen picuri gyöngyöket használhatott. Majd felteszem a blogra, ha lesz fény a fotóhoz. :)

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Dittygirl
Hű, a 12 és a 20 mm-es között azért elég nagy a különbség! Nem írta le gyöngy méretét? Én általában 11-es delicából fűzöm.

- írta... [Válasz erre...]

@Kemál Amál 15/0-s gyöngyöt írt, de erre a részre nem figyeltem, mert semmiképp sem szerettem volna új gyöngyöket vásárolni. Az, ezek szerint, apró, olyan régen vettem gyöngyöt, hogy nem tudom, mennyire. A saját készletemben csak sima, egyszerű kásagyöngy van, abból szoktam kiválogatni a szebb szemeket, ha ilyesmit fűzök. Aztán ha ezek elfogynak, majd veszek kisebbeket, de egyelőre nem célom "feleslegesen" tovább növelni a készletet :) Egyébként nem baj, hogy ilyen nagy, nekem tetszik, és már el is képzeltem matt barna - metálos arany kombinációban a mintát. Már csak a maradék három színre kell majd kitalálnom valamit.

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Dittygirl
Izgalmasan hangzik ez a színkombináció!

A gyöngyökkel néha nekem is gondom van, mert már egész megszoktam a 15/0 és társai besorolást, és nem tudok mit kezdeni a 4 mm-essel :)

- írta... [Válasz erre...]

Elfelejtettem az előbb, hogy mennyire örülök, hogy belinkelted a gyöngykuckó mintáit! Most kinyitottam hármat, és ha holnap megtalálom azokat a gyöngyöket, amiből meg lehetne fűzni, akkor elkészítem. Illetve azt is akartam kérdezni, hogy nem láttál-e valahol ehhez a fülbevalóhoz hasonló mintát: http://pinterest.com/pin/150237337539322360/ ? Nekem volt egy elmentve, de az valahol az otthoni asztali gépen van, a kedvencek között, és most hiába kombináltam a peyote, rhombus, earring, stb. szavakat, a google nem fogadott kegyeibe.

Kemál Amál írta... [Válasz erre...]

@Dittygirl
Ez esetleg?
Nem teljesen ugyanaz a minta, de szerintem azonos elven készül. Megfőzöd a fülbevaló hosszát, aztán minden további sorban fogyasztasz.

- írta... [Válasz erre...]

@Kemál Amál Pont ilyesmire gondoltam! köszi!