2011. augusztus 27.

"Endless" kékben

A modell egy idő után megunta a fotózást:


A lovacska elszaladt...

2011. augusztus 26.

Hamarosan -> most

Nem untatok senkit azzal, hogy már augusztus 9-re el szerettem volna készülni a nyaklánchoz tartozó karkötővel (anyai nagymamám születésnapja), de 22-re sem sikerült (apai nagymamámé), így a frappáns nagyik játéka vagy oroszlánok havának játéka cím helyett maradt a fenti. A lényeg azonban ugyanaz:
NYAKLÁNC ÉS KARKÖTŐ KERESI GAZDÁJÁT!

Várom mindazok hozzászólását, akiknek tetszik az alábbi (fentebbi) nyaklánc és a hozzá színben passzoló karkötő. A nyaklánc két oldalát más mintával fűztem meg:














A karkötő pedig így fest közelebbről:

A játék szeptember 12-ig tart.

2011. augusztus 25.

Mosódió számláló

Mióta mosódiót használok mosópor helyett, időnként elbizonytalanodok, hogy mégis hanyadszor mosok ugyanazokkal a héjakkal. Hasonló cipőben járóknak ajánlom az alábbi egyszerű számlálót:

A mosógép melletti falon függ a mosási ukáz egy műanyag bugyiba csomagolva, ennek lyukacsos tetejét használtam a rögzítéshez. Még maradt a cukorpálcikákból, így erre rögzítettem három teklát hímzőfonallal olyan lazán, hogy lehessen őket csúsztatni a pálcikán. Közelebbről így fest:


A rendkívül bonyolult szerkezetről könnyen leolvasható, hogy a diókkal hányszor mostunk:



2011. augusztus 23.

Szolgálati közlemény

Bocsi maci
Utólag és előre is elnézést a bénulásomból adódó publikálási dömpingre. Különszedtem a főzős/fűzős/egyebes bejegyzéseket három külön blogba, és mivel most csinálok először ilyet, nem ment zökkenőmentesen.
Nagy köszönet annak, aki ezek után is olvasóm maradt :)

Mini tippek ♣4: Doboz hajtogatás

Általános iskolában tanultuk ugyan, de mára megkopott az emléke. Úgyhogy rákerestem. És kit találtam? Ágit, a Made by you háziasszonyát.


Működik, tessék kipróbálni!

2011. augusztus 8.

Okno piros-fehérben


Egy próbát már tettem Mu Okno mintájával, de a szerencsétlen színválasztás (szürke, kék, fekete, fehér és egy kis rózsaszín, biztos ami tuti) miatt bontás lett a vége. Nekivágtam hát kevesebb színnel, pirossal és fehérrel.
 Nem tudom, a csicsás akasztó vagy a szalag teszi, de felvéve úgy fest, mint valami kitüntetés. Hogy Anyu szavaival éljek, mintha megkaptam volna a nagyvalagrendet. Azért csak mutatok egy képet erről a szalagról is, ha már ennyit dolgoztam vele: névnapi ajándékra masniként kaptam, majd hazahozva háromrét hajtottam, helyenként gyönggyel rögzítettem, akasztóba bújtattam.

Nagyon remélem, hogy csak a szalag hibádzik, mert nincs kedvem megint lebontani…

2011. augusztus 1.

Első nyereményem

Múlt hét hétfőn nyertem egy csodás szappant Chiarától. Érdemes hozzá ellátogatni, nekem a tejszínes kávés bőrradírozón akadt meg a szemem (ezt kértem nyereményként).
Tejszínes kávés szappan
Ahogy ő írja:
"Ebben a szappanban a frissen főzött kávén kívül még őrölt kávé is található, amely finoman radírozva a bőrt elősegíti annak felfrissülését és ezáltal a szappan értékes olajainak valamint a tejszínnek  könnyebb felszívódását a bőrbe."

Még sosem nyertem a blog-berkekben, de most már tudom, milyen jó érzés. Azt hiszem, itt az ideje, hogy én is hasonló örömet szerezzek valakinek. Részletek hamarosan!

ui.: Habár ez egy ajándék volt, mégis örültem volna, ha cserébe Chiara elfogadja az egyik nyakláncom. Erre esett a választása:


 Nemsokára útra kel, remélem, élőben is tetszeni fog!